2009. június 1., hétfő

Levles Tészta DuóNincs a világon nagyobb találmány, mint a mélyhűtött leveles tészta és a rétes lap...Csak kikapom a hűtőből...érted a hűűűtőőőből és mát csinálom is a bármit.Most is így lett.
Az ikrekkel a pocakjában éldegélő unkatesóm Andi,Itt(Bp) van nálunk kórházban (Komáromban lakik) és vittem neki sütit. Én sütit.
Még szombaton a Nagy Nemzeti Vágtán ismét sikerült szuper lekvárokat szereznem , íz szerint GALAGONYÁSAT és MÁLNÁSAT. Itthon volt egy kis dió, vajkrém, gomolyatúró....úgyhogy belendültem..Vagyis leginkább arra jöttem rá, hogy én idegességemben sütök, hogy jól megnyugodjak. Egyszer megkóstolom ,ha már kész és meg is nyugodtam...Na mindegy ez csak apróság

A lényeg: Leveles tésztából lehet kapni olyat is amiben kettő van és én általában, olyat szoktam venni.Mielőtt bármit tennék, kiveszem a hűtőből a tésztát, és a nyújtódeszkára fektetem, hogy normális hőfoka legyen.Persze a deszkát egy picit alálisztezem biztos ami tuti.Amíg a sütő bemelegszik addig átmelegszik a tészta is.

1., Az édes:
1kis üveg finom lekvár
250grdarált dió
10dkg-15dkg porcukor
Bármilyen nagyon fííínom lekvárt rákenek a jól kinyújtott tésztára , de a széléig nem kenem el,hagyok kb egy 2 cm-es sávat körben szabadon. Utána jön a jól ledarált dió amit előtte porcukorral összekevertem és nagyon gazdagon rászórom a lekvárom...Istennnnniiii lesz.Óvatosan, de amennyire lehet szorosan feltekerem és ujnyi vastagságú darabokat szeletelek belőle.Én két réteg sütőpapírt tettem a tepsi aljába, így tuti, hogy nem ég alá. A felszeletelt darabokat kicsit szétlapítom, hogy igazán csigaformája legyen és már mehetnek is napozni, kb 20-22 perc alatt aranybarnára sülnek...ááá ezt érezni kell ,orral,szájjal...Isteni


2., És...a sós
1vajkrém
1 kisrúd gomolyatúró
2gerezd fokhagyma

bors
bazsalikom
camambert sima
bármilyen más fűszer
Ezeket jól összedolgoztam és úgy kentem fel a tésztára.

A feltekerős metódus ugyan az,mint az édesnél, de kicsit meg fog folyni...sebaj :)
Mivel kórházba mentem vele látogatni, kapott szép ajándékcsomagolást is

2 megjegyzés:

  1. Kipróbáltam a leveles tésztás receptedet, igazán jó.
    Az édes és a sós is megnyerte a gyerekeim és az unokáim tetszését.

    Ügyes vagy. Zsóka

    VálaszTörlés