2009. január 31., szombat

Bella Italia


2005 tavaszán Andrissal Olaszországban voltunk. Akkor sikerült egymásra találnunk és gyorsan el is utaztunk együtt. Én addig soha nem jártam ott és csak nagy álom volt, hogy igazi eszpresszót igyak egy piazzán. Beteljesült. Olyan folyamatos evést hajtottunk végre, amit szerintem csak Olaszországban lehet.
Az első állomásunk Velencétől 20 kilóméterre egy kis fluban Sambrusonban volt. A szállásunk, egy régi kis uradalomban volt.Káprázatos a környék, a ház és minden.
De a lényeg!!! Volt ott egy régi malom amit átalakítottak étteremmé, vagyis nem is igazán étteremmé. Egy olyan csodás kis templommá, ahova, ha betérsz látod a helyieket, ahogyan támasztják a pultot magukban dobják a kávéjukat, kérnek egy kis prosuttós szendvicset és elolvassák a Corriere della sera aznapi számát. Megy a kiabálás a duma, és te szépen lassan beleolvadsz a helybe. Napközben nincs meleg étel, Csak :) fantasztikus borok, hozzá inyenc sajtok, leheletnyi vékony sonka szeletekkel igazi száritott paradicsimmal és frenetikus kenyérrel...A második naptól,már úgy köszöntek, mintha 10 éve oda járnánk .Imádtuk. 2007-ben Franciaország felé tartva beugrottunk oda, a szerelmetes bejegyzésünk még mindig benne volt a Vendégkönyvben :)Sajnos a barátaink, nem igazán élvezték a helyet, mert nem volt meleg leves (baahh), de megnézték legalább, mert nekünk fontos.

Bella Italia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése