Már másfél hónapja nem írtam , pedig készült ez s az a kis kucsinánkban.
Először is ami a legeslegeslegfontosabb, hogy az unkatesom Andi ikerfiúkkal várandós,akik már nem kevesebb ideje,mint 5 hónapja leleddzenek a pocakjában. Két fííjjjúúú!!!soha nem kell majd hajat fonnija (csak a sajátját) meg ilyenek.Amúgy szerintem Andi fiús anyuka típus.
Holnap megyünk is és jól megnézzük a pocakját és a nagymamámat is aki sajnos kórházban van ,de holnap van a szülinapja.
Ismét készítettem almáspitét-most sül, és egy kis Rakottkrumplit is :)
Álljon itt a jó kis almáspite receptje végre:
A tésztához:
1/2kg liszt
2g élesztő-1dl tej-2csipetnyi porcukorral meg kell hinteni
só
1 tojás
2ek kristálycukor
1egész Rama
1kis poharas tejfel fele
3kg alma
fahéj
őrölt szegfüszeg
2 vaniliás cukor
izlés szerint cukor...sok...szerintem
1 citrom héja...én így szeretem..olyan almakompót érzésem lesz tőle :)
Hm..akár még narancsaromát is lehetne beletenni, de úgy már persze nem lenne almáspite,télen volt itthon egy kis vanilia aromám és azt beledolgoztam a tésztájába...eléggé nagyon finom úgy is :)
1.,Először meghámozom és lereszelem az almát, hogy jól kicsöpögtesse a levét, amit persze megiszunk azonnal Andrissal :) (3kg almának kb 1 L leve lesz!!!!)
2., felfuttatom a 2 gr élesztőt a pici tejben,porcukorral
3., A robotgép dagasztós végével ,összedolgozom a lisztet, a margarint, a tejfölt, a cukorot a tojást és a csipetnyi sót.
4., Amíg összedolgozom a fentieket addig felfut a az élesztő és,egyesítem.
5., Az almából kinyomkodom a maradék levet,de úgy istenigazából.
6., A tésztát újra jól átgyúrom,1/3-2/3 arányban szétszedem.A nagyobbikat teszem alulra a jól kivajazott lisztezett, vagy kisütőpapírozott tepsibe,a kicsit az alma tetejére.
7., Na de nem szaladok ennyire előre: alulra a vastagabb tészta, aztán rápakolom a már jól kinyomkodott almát, amire, pici őrölt szegfűszeget, sok fahéjat és annál több porcukrot...szerintem kb 25dkg szórok, erre jön a következő tészta réteg ,amit ha szépen elrendezgettem jön a villával döfködés és a tojás sárgájával bekenés :):):)
Hát...ennyi, kb 25 perc alatt sül meg, közben persze néhányszor tűpróba és késssszzz :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése