2009. július 17., péntek

Mindig csak a Feta..


Souvlaki: Egy könnyő kellemes recept:http://www.tutireceptek.hu/souvlaki-tzatzikivel


Haltál Sartiban

Életem szerelme,Őméltósága A cserépben sült feta kecskasajttal csípőspaprikával és paradicsommal

És az ő asszonya Grillezet Feta.Igazán egyszerő, egy szelet fetát paradicsommal oreganóval, alufóliában összecsomagolunk és be a sütőbe 5 percre...se

Tzaziki.
Biztos vagyok benne, hogy az Isten a Legjobb kedvében teremtette Görögországot.
Mi kempingezni szoktunk és most sem volt másképp, ámbár belevegyítettünk egy hét apartmanozást is a kedvenc helyemen :):):):) (http://www.hit360.com/hotelphillis/en/). Nekem Chalkidiki, vagyis ahogy egy leányzótól elképedve hallottam CSalkidiki a kedvenc helyem. Az uram nagyon óckodott a Hellén vidéktől ,de végül mégis csak a nyak mozgatja a fejet alapon,4 éves aknamunka eredményeként eljutottunk Sartiba és Kalamitsibe.

Na ,de a lényeg a lényeg. Az ételek...italok.Jááááj A görögök a feta mellé is fetát esznek...és még egy kis fetát.Mint megtudtuk nem nagy etvász ezen sajt fajta előállítása, de atzért előre csomagolva, vagy a boltokban kimérve! mégiscsak egyszerűbb hozzájutni.
Mindenféle kenceficét ettünk:padlizsánkrémet, tzatzikit,csípős fetakrémet,paradicsomkrémet ,az isteni már-már sárgászöld bagett-tel egyetemben.
Azt tudni kell, hogy Görögországban a zöldségek ,-leginkább a paradicsomra gondolok-nem feltétlenül mutatják színükkel azt felénk, hogy ők mennyire érettek.Pedig a narancssárgás paradicsomnál finomabb nincs.A csemege paprikájuk nem sárga, hanem zöld...
A gyümölcsök nem annyira édesek, legalábbis amiket mi ettünk, mint nálunk..de azt hiszem ezt a fagylaltok íze és a cukrászsütemények, minden izlelőbimbót kiakasztó fenséges puhasága mindent kárpótol.
Julis barátném is velünk tartott,ő és az uram is nagy tengeri herkentyűs, úgyhogy halacska is került az asztalra, igaz,hogy csak egyszer.Gyrost ettünk jópárszor a régi kedvenc helyünkön JuliskávalFőztünk lecsót egy párszor és a vendégként meghívott ujdonsült görög barátaink Fetával ütötték fel azt is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése