2009. augusztus 18., kedd

Zöldséges Hetek :)

Őszintén megmondom nem voltam egy nagy zöldségfogyasztó eddig. Ha lehetett volna akkor a hús mellé,mindig hús köretet választottam volna...Családi vonás lehet.
Ellenben mostantól Jöhet bármilyen saláta, zöldség-möltség, állok elébe.
Ismét megjártuk az istenek földjét, és ezalatt a cirka két hét alatt átálltam teljesen a salátákra, na persze a húst nem mellőzve.
Nagy örömömre szolgál, hogy megtaláltuk a legjobb, és az uram szerint is a legjobb boltot..láncot, na jó Magyarországon a Lidl személyében. Fantasztikus, hogy mindig friss a zöldség, hogy bármilyen húst, sajtot, kenyeret veszünk egy szerűen megszólal annyira üde, zamatos, krémes, vagy bármilyen ízű minden. Jaaa és az ára, pedig annyira baráti, hogy egy nagybevásárlás, aminél, már érzed, hogy na ezt nem ússzuk meg 30 ezer forint alatt,...na az 15 ezer forint lesz!!! Nem mindegy. Imásom.

Szal elkezdődött a Zöldség Szencsöri az életükben :) ÍÍmhol a Tegnap esti termései közül a kedvenc. Minden hozzávalót a Lidlben vettünk. A cukkini kilóját 129.- HUF-ért!!!!!Az egész mutatvány kb 800.-forintból kihozható !:)

Currys-Cukkinis Pite

1 csomag leveles tészta
póréhagyma...10cm-nyi :)
4 cukkini lereszelve
3 tojás
1 evőkanál tejföl
1-2dl tejszín
10dkg reszelt trappista sajt

curry
bors

Nagyon egyszerű úgyhogy hajrá.

A cukkinit lereszeltem egy tálba, kicsit besóztam, be curryztem(...remélem így írjuk..valszeg nem, oda se neki)
A leveles tésztát kör alakúra nyújtottam és egy sütőpapírral bélelt üveg pitesütőbe fektettem,villával megszurkáltam a tésztát. Rászórtam a felszeletelt póréhagymát, majd a jól kinyomkodott cukkinit is fégig paskoltam a tésztán.
A tojásokat , a tejszínt a tejfölt és a sajtot jól megsózva és curryvel megszínesítve igen erőteljesen összekevertem a robotgéppel.Amint kész lettem ráöntöttem a cukkinire és ba sütőbe. 35-40 perc alatt közepes lángon megsült a sütőben, szerintem kb 180 fokon.

Hát szerintem Atyaúristen finom lett. Mellé készített Andrisom salátát,én csináltam még egy kis petrezselymes fasirtot, és egy istenien könnyű recept alapján vörösboros marhaépörköltet.

Visszavonhatatlanul LIDL fanok lettünk. Tenkjú-Tenkjú

1 megjegyzés:

  1. Ittabanddddi. Kérjük a többi receptet is, mindjárt jól lefotózom a zegészet

    VálaszTörlés