2009. június 7., vasárnap

Barackos-Diós-Mákos....Túrótorta :):):):)


Az-e havi Magyar Konyhában található Cseresznyés túrótorta mákkal receptet konfiguráltam át lévén maradt még az előző sütiből egy kis dió,és cseresznyém nem lévén jött a befőtt barack :)

Hozzávalók
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 1 tojássárgája
- só
A töltelékhez:
- 1 dobozos barackbefőtt
- 4 tojás(a sárgáját el kell választani a fehérjétől)
- 15 dkg cukor
-25dkg tehéntúró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál mák(őrletlen)
- 15dkg porcukros dió
A forma kikenéséhez
- vaj
- liszt


A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, a cukorral, a tojássárgájával, csipetnyi sóval és egy kevés hideg vízzel gyorsan összegyúrjuk.
Liszttel behintett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy egy 28 centi átmérőjű tortaformát kibélelhessünk vele. A formát vajjal kikenjük, liszttel behintjük, a tésztával kibéleljük, majd legalább 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
Közben a barack levét leönjük (megisszuk :) )
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, és az áttört túrót a citromhéjjal, a tejszínnel és a fele mákkal belekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a túrós masszába forgatjuk.
A túrókrémet a hideg tésztára simítjuk, a barackot rátesszük a tetejére, és bele is nyomkodjuk. Végül megszórjuk a maradék mákkal. 180 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 1 óra alatt megsütjük. Amikor langyosra hűlt, felszeleteljük.

A barckok a süti tetején úgy fognak kinézni, mintha tojások lennének :) Naggyon vicces

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés